Utskrift

Om oss

Møystad Gård drives av Amund og Katrine Aalstad. Vi bor her sammen med våre tre barn Amalie, Haakon og Herman.

Vi ønsker å bære videre forsøkshistorien på Møystad ved å prøve ut og utvikle nye og mer bærekraftige økologiske dyrkningsmetoder. Vi er inspirert av permakultur som dyrkningsmetode, og vil være med å legge til rette for at flere skal kunne produser sin egen mat. Mat ivaretar flere funksjoner enn å gjøre oss mette. Mat bringer familier og mennesker sammen. Mat er vår kultur og historie, og uansett hvor vi kommer fra kan vi alltid dele våre oppskrifter. Mat er lyst, nytelse og kjærlighet. Hva vi spiser er avgjørende for vår egen helse, for hvordan husdyra våre har det, om antibiotika framdels vil være i stand til å kurere bakterielle sykdommer, hva som skjer med regnskogene, hvor mye klimagasser vi slipper ut, om biene overlever, og mye mer. Hvordan kan vi da overlate hva vi spiser til matvarekjedene og spise frossen pizza til middag?

Vi ønsker å være med å gi alle en mulighet til å velge annerledes. Kanskje ikke hver dag, alle måltider, men noen. Vi vil gjerne at flere skal få kjenne på gleden av å ha produsert sin egen potet, bakt sitt eget brød servert med syltetøy av egne bær. Vi tilbyr derfor kurs i ulike dyrkningsformer, i matlaging og konservering.

God mat er for oss mat som er dyrket på naturens premisser, som gir rom for de ville dyrene i skogen vår, for fuglene og innsektene. Hvor husdyrene har fått leve i naturlige omgivelser med mat fra egen gård. Alt dette oppleves i smaken av råvarene, mer naturlig sødme og intensitet, og mindre behov for tilsatt sukker og salt.

På vårt kjøkken deler vi en lidenskap for mat. En lidenskap for perfekte smaks-kombinasjoner, og for hva vi kan gjøre med de smakene vi har rett uten for døra. Vi ønsker dele disse matopplevelsene med gjestene våre. Vi vil servere mat som bringer mennesker sammen, gir gode minner, overrasker og hensetter.

Velkommen og velbekomme

 

       Amund og Katrine Aalstad

     

katrine og amund
   

 Logo Mjsgrdene